8. Skapa en sida

Sidor liknar inlägg på det sätt att de har en titel och brödtext, men de är olika eftersom de inte ingår i den kronologiska inläggsströmmen. Sidor är inte kategoriserade eller märkta med etiketter, men kan ha en hierarki. Du kan nästla sidor i andra sidor genom att göra en till ”Modersida” till den andra, vilket skapar en grupp av sidor.

Sidor kan också ha mallar men det beror på vilket tema man använder. I det här temat finns bara en mall och därför kan man du inte välja mall. I de teman jag normalt använder från Studiopress finns det oftast en vanlig sidmall, en bloggmall och en mall för en landningssida.

Nu väljer jag att klistra in lite text och sen publicera sidan med Sample Page som förälder.

Nu går jag tillbaka och redigerar sidan för att visa något som är viktigt att tänka på om du hämtar text t.ex. från ett Worddokument är att du innan du klistrar in texten ändrar så att du har textläget öppet.

Annars är risken stor att du får med dig formatering från Word i onödan.

För att se hur strukturen blev när vi valde Sample page som förälder så klicka jag nu på alla sidor. Här ser ni hur sidan ligger under Sample page. I vissa teman visar det sig också i menyerna men inte i alla. Det får du veta mer om i avsnittet Skapa menyer.